Руски съд остави в ареста заместник-министъра на отбраната  Иванов, който

...
Руски съд остави в ареста заместник-министъра на отбраната  Иванов, който
Коментари Харесай

Заместник на Шойгу е обвинен за корупция в особено големи размери

Руски съд остави в ареста заместник-министъра на отбраната  Иванов, който през вчерашния ден беше упрекнат за взимане на рушвет, оповестиха от съда след задържането му.

Иванов, който от 2006 година е един от 12-те заместници на Сергей Шойгу, е отговарял главно за строителни планове в съветското министерство на защитата.

Неговият непосредствен другар Сергей Бородин също е арестуван за 2 месеца, защото съгласно проверяващите двамата са взели участие в корупционен сговор.

" Според проверяващите Иванов и Бородин влезнали в незаконен сговор с трети лица, обединили се авансово с тях за осъществяване на закононарушение от проведена група - приемане в изключително огромни размери под формата на даване на услуги от веществен темперамент по време на договаряне и подизпълнителска работа за потребностите на Министерството на защитата “, оповестяват в съда, оповестява Интерфакс.

Иванов беше арестуван във вторник на работното му място, а проверяващите направиха претърсвания в 23 парцела, собственист на фамилията му. Той не се е признал за отговорен.

След началото на войната името му се появи в следствие на екипа на починалия Алексей Навални. Опозиционерът упрекна Иванов в строителство на персонални недвижими парцели в редица райони на Русия за сметка на компании, спечелили търгове за контракти с Министерството на защитата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР